Het puppyverblijf

De moeder bevalt bij Emiel en Emily in huis. Daar heeft ze een fijne werpkist waar ze een nestje heeft gemaakt. De pups worden geboren onder de warmtelamp en worden goed in de gaten gehouden. De eerste weken zijn de ogen en oren nog dicht en drinken, slapen, poepen en plassen ze alleen maar. Moeder is constant bij ze.

Wanneer ze 4/5 weken oud zijn gaan ze alles ontdekken en willen ze meer ruimte dan hun nestje in de woonkamer. Daarom verhuizen ze naar het puppyverblijf in de receptie bij ons hondencentrum. Hier hebben ze de ruimte om te ravotten met hun nestgenootjes en hun mama én te wennen aan allerlei geluiden en mensen. 

Er lopen hier de hele dag door mensen in en uit en ze worden tijdens de pauzes vaak op schoot genomen door de medewerkers, stagiaires en ook kinderen om te knuffelen. Ze hebben ook de hele dag door een grote speelweide tot hun beschikking. Daar kunnen ze lekker rennen over het gras en stoeien in de struikjes. 

De speelweide grenst aan de weide voor de kleine hondjes van de dagopvang, dus worden ze meteen gesocialiseerd met andere (volwassen) honden.  


De ruimte om vrij en blij op te groeien

Pups van Fikkie